Economie24 nov '16 16:40

Purmerend heeft geen ruimte voor Amsterdammers

Auteur: Bastiaan Kleinjan

De Amsterdamse woningmarkt is zó overspannen dat makelaars en de gemeente nu actief mensen doorverwijzen naar stadjes en dorpen buiten de grote stad. Want waarom zou wonen in Purmerend minder leuk zijn?

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Je zou zeggen dat er in Purmerend juichend wordt gereageerd op het aanmoedigen van wonen in de stad, maar volgens wethouder Hans Krieger worden de problemen op deze manier alleen maar verplaatst. ‘Het zet de gemeente mooi op de kaart, maar er zit wel een andere kant aan vast. Het tekort aan woningen dat we in Purmerend nu al hebben, gaat op deze manier de komende jaren alleen maar verder toenemen’, verwacht de wethouder.

Er is al een stijgende huizenprijs

Daarnaast heeft Purmerend nu al te maken met stijgende huizenprijzen. ‘Je zou je kunnen afvragen hoelang die stelling van de makelaars stand blijft houden.’ In Amsterdam is weinig ruimte voor nieuwe woningen en Purmerend heeft datzelfde probleem. ‘We hebben maar heel weinig bouwgrond. Met veel pijn en moeite kunnen er nog 2000 woningen bij, dan is de grond echt op. Dan is de ruimte zowel schaars voor mensen uit Purmerend als Amsterdammers die niet in Amsterdam terecht kunnen’, besluit Krieger.

Gerelateerde artikelen