Economie3 dec '16 11:06Aangepast op 3 dec '16 11:43

BNR in kaart: In deze wijken krijgt Sinterklaas het druk

Auteur: BNR Webredactie

In de Zwolse wijk Stadshagen krijgen de Pieten en Sinterklaas het druk, net als in de Vinexwijken van Vathorst in Amersfoort. Het zijn voorbeelden van de meest kinderrijke wijken van Nederland.

ANP
ANP

In deze wijken is het percentage kinderen erg hoog, minimaal 25 procent van alle inwoners is daar kind. In de wijk Vathorst-centrum is het aandeel kinderen zelfs 31 procent. In Vinexwijken wonen vaak veel gezinnen met kinderen. Veel van de roodgekleurde wijken op de kaart zijn dan ook Vinex-wijken.

Ook naar de gemeente Urk mogen veel sinterklaascadeautjes gebracht worden, daar is 29 procent van de bevolking jonger dan 15 jaar. In Limburg is geen enkele wijk met 25 procent kinderen of meer. Kijk in de kaart hoeveel kinderen er bij jou in de omgeving wonen.

Op de kaart is te zien in welke wijken Sint en de Pieten het meest aan de bak mogen. De rode stippen staan voor de wijken waar het druk is, daar is meer dan 25 procent van de bevolking kind. In de wijken met de oranje stippen is de drukte gemiddeld en de grijze stippen geven aan dat de wijk erg rustig is qua kinderen. De kaart is gemaakt door Esri Nederland met de data van CBS.

Gerelateerde artikelen