Economie14 dec '16 10:59Aangepast op 14 dec '16 11:43

'Heijmans heeft gewenste miljoenen deels binnen'

Auteur: Jelle Maasbach

De verkoop die Heijmans heeft gedaan is een goede stap op weg naar herstel, maar de bouwer is er nog niet, volgens analist Corné van Zeijl.

Heijmans verkoopt de Duitse dochteronderneming Franki en denkt daar 15 miljoen euro aan over te houden. Dat geld is nodig om de financiën op orde te krijgen; de bouwer verkeert in zwaar weer. Corné van Zeijl, van Actiam, juicht de stap toe. ‘Het legt een klein vloertje onder de balans van Heijmans. Ze hebben het hard nodig, het is toch 14 procent van de totale beurswaarde.'

Toch zijn ze er nog niet, betoogt Van Zeijl. ‘Ik denk niet dat dit de optimale opbrengst is, omdat een typische voorsteller is in deze omstandigheden. Het helpt ze echter zeker wel.’ Als ze nog wat andere verkopen doen en overgaan tot een kleine emissie, staat Heijmans er volgens Van Zeijl weer goed voor.

Uitloop in directiekamer

Heijmans kwam in de problemen door verschillende probleemprojecten, daardoor vielen de kosten veel te hoog uit. De beurskoers ging flink onderuit en er was sprake van een uitloop in de directiekamer. Zowel de CEO als de CFO stapte op. De bouwer kreeg daarna forse kritiek van de VEB.

Gerelateerde artikelen