Economie20 dec '16 12:05

Action opent voorlopig geen webshop

Auteur: Judith Laanen

Winkelketen Action gaat de komende tijd wel meer investeren in IT, maar opent voorlopig geen webshop. Dat zegt topman Sander van der Laan in BNR Zakendoen.

Foto ANP
Foto ANP

Ten opzichte van drie jaar geleden tast Action vijf keer dieper in de buidel om hun IT te verbeteren. Denk aan een inhaalslag in de financiële administratie, het verbeteren en vervangen van de basissystemen in de distributiecentra en de website een boost geven. Maar een webshop openen doen ze nog niet. Klanten zullen nog steeds naar de winkel toe moeten voor het kopen van hun producten.

Schatzoeken in de Action

'We hebben een bewuste keuze gemaakt om de klanten te verleiden naar de winkel te komen', zegt Van der Laan. 'Dat vinden ze ook leuk, want het is af en toe ook een soort schatzoeken om op zoek te gaan naar nieuwe, leuke artikelen.' Online kan dat ook, zegt hij, maar de kans dat je dan 'een heel mooi mandje met artikelen met een gemiddelde prijs van 1,27 euro mee naar huis kunt nemen is niet zo groot'.

Ouderwets? Welnee

Veel retailketens zijn de afgelopen jaren weggeconcurreerd door internetwinkelen, maar daar doet Action niet aan mee. 'Wij spelen in op het sentiment van de klant. We zien ook dat traditionele winkeliers ons graag zien komen, want we trekken heel veel klanten naar winkelcentra toe.'

Gerelateerde artikelen