Economie2 mrt '17 06:27Aangepast op 20 feb '19 12:49

Oprah Winfrey kiest topman Weight Watchers

Auteur: Jelle Maasbach

Weight Watchers sloot maar liefst 27,5 procent hoger op de Amerikaanse beurs, na goede cijfers. Dat was niet het enige opvallende: aandeelhouder en tv-icoon Oprah Winfrey krijgt meer macht.

Oprah Winfrey. EPA
Oprah Winfrey. EPA

Geen overnamegeruchten of omdat ze zelf wat opslokten, maar door de cijfers waarmee Weight Watchers kwam ging het aandeel door het dak.

De winst en de omzet waren boven de verwachting van analisten en er kwamen in Noord-Amerika (een belangrijke markt voor de onderneming) veel meer nieuwe leden bij.

Er was een nieuw programma dat flink aansloeg en ook de reclames met Oprah Winfrey doen het goed. De talkshowlegende kreeg sowieso een apart momentje tijdens de presentatie van de cijfers. Het bedrijf herhaalde nog maar eens hoe goed werk ze deed voor het bedrijf, hoe belangrijk haar marketing is.

Voor Oprah zijn de reclames ook nodig, ze heeft een tiende van alle aandelen in bezit. Ook valt op dat ze achter de schermen meer macht heeft gekregen: ze gaat meebeslissen over de nieuwe topman. Het vertrek van de vorige bezorgde haar vorig jaar nog kopzorgen, maar inmiddels is de koers weer wat aangedikt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen