Economie29 mrt '17 08:03

Elliott voert druk op AkzoNobel op

Auteur: Jelle Maasbach

Elliott, de grootste kopzorg voor de directie van AkzoNobel, heeft zelf een onderzoek gehouden onder collega-aandeelhouders en een groot gedeelte wil ook dat de gesprekken worden gestart met PPG Industries.

Foto: ANP
Foto: ANP

Elliott heeft ruim 3 procent van de aandelen van Akzo in handen en is daarmee een van de vijf grootste eigenaren. Het blijft erop hameren dat topman Buchner met het Amerikaanse PPG Industries om de tafel gaat. Akzo luistert niet, wil zelfstandig blijven en heeft PPG al twee keer afgewimpeld. Daar laat Elliott het niet bij zitten, volgens het FD hebben ze zelf maar een onderzoek gehouden onder collega-aandeelhouders en het blijkt dat zo'n kwart van het vertegenwoordigde aandelenkapitaal wil dat Akzo in gesprek gaat met PPG.

Dat onderzoek ging als volgt: een onderzoeksbureau heeft namens de activistische aandeelhouder meer dan 300 institutionele beleggers gepolst, goed voor de helft van alle aandelen Akzo. De helft van hen vulde de enquête in en 99,6 procent wil dat Akzo en PPG om de tafel gaan. Op die manier komt Elliott tot die kwart van alle aandelen die roept om een gesprek met de belager.

Met de enquête probeert de belegger maar weer het vuurtje aan te wakkeren. AkzoNobel lijkt ook dit verzoek naast zich neer te leggen. Op 19 april komen ze met hun groeistrategie, hun strijdplan om zelfstandig te blijven.

Gerelateerde artikelen