Economie19 apr '17 22:26Aangepast op 20 apr '17 09:59

Banken slaan slaatje uit drukke scheidingsmarkt

Auteur: BNR Webredactie

Scheiden kan naast een emotioneel zware tijd, ook een financieel moeilijke periode opleveren. Vandaar dat ook banken zich storten op scheidende stellen en ze van advies voorzien, blijkt uit een rondvraag van het Financieele Dagblad.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het aantal scheidingen neemt toe en dus zien banken het als een lucratieve groeisector, zo blijkt uit een rondgang van Het Financieele Dagblad langs Nederlandse banken. Jaarlijks gaan er 75.000 gehuwde en ongehuwde stellen uit elkaar in Nederland, zegt financieel adviseur Zorgeloosch, dat een samenwerking heeft met ING op het vlak van scheidingsadvies.

Echtscheidingsadviseurs

ABN Amro is na een eerste succesvolle pilot in en rondom Almere nu bezig met een uitgebreidere test waarbij het de inzet van zogenoemde 'Vakspecialisten Scheiden' onderzoekt. De specialisten krijgen de standaard scheidingscursussen die alle bankmedewerkers met klantcontact volgen en de interne opleiding die voor alle adviseurs bestemd is. Daarnaast worden ze extern opgeleid tot gecertificeerde financieel echtscheidingsadviseurs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen