Economie26 apr '17 07:29

Koningsdag in Mokum wordt steeds meer Italiaans feestje

Auteur: Judith Laanen

Steeds meer toeristen komen naar Amsterdam om Koningsdag te vieren. Dat blijkt uit cijfers van het grootste online reisbureau, Expedia. Vooral Italiaanse, Britse en Amerikaanse toeristen blijken de hoofdstad te bezoeken.

Foto HH / Dingena Mol
Foto HH / Dingena Mol

Het aantal Italianen dat naar Amsterdam komt zal dit jaar bijna verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. Ook Amerikanen pakken sneller het vliegtuig: dat zijn er naar verwachting een kwart meer dan vorig jaar. Volgens René Nieuwmans, hoofd van de regio centraal Europa bij Expedia, is de stijging een gevolg van de mogelijkheid voor vroege boekers om dit jaar 25 procent te besparen op hun hotelovernachtigen, als ze minstens twee maanden van tevoren zouden boeken.

Pasen nog nauwelijks achter de rug

Het aantal Nederlanders dat via Expedia een trip naar Amsterdam heeft geboekt is met ruim de helft afgenomen. Dat kan volgens Nieuwmans te maken hebben met Pasen, dat nog nauwelijks twee weken achter ons ligt en voor veel mensen al een afdoende 'voorjaarsuitje' was. Overigens zegt de serieuze terugloop van het aantal Nederlanders dat voor Koningsdag een hotel in Amsterdam boekte weinig over het aantal dagjesmensen: dat zal naar verwachting onverminderd groot zijn, zegt Nieuwmans.

Expedia vergeleek hotelovernachtingen in Amsterdam tussen 25 en 27 april dit jaar met dezelfde data vorig jaar en baseerde zich op cijfers tot en met 20 april 2016.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen