Economie27 mei '17 14:48Aangepast op 27 mei '17 17:58

British Airways annuleert vluchten vanwege stroomstoring

Auteur: Judith Laanen

British Airways annuleert vluchten vanaf de Londense vliegvelden Heathrow en Gatwick vanwege een wereldwijde computerstoring. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij.

Foto ANP
Foto ANP

Alle vluchten die de rest van de dag vanaf beide vliegvelden zouden vertrekken zijn geannuleerd, meldt persbureau Reuters. Eerder nog waren alle vluchten tot het einde van de middag geschrapt. British Airways zegt dat de meeste langeafstandsvluchten op zondag volgens planning in Londen zullen aankomen, maar dat passagiers rekening moeten houden met verdere verstoringen en vertragingen.

'Wij maken onze verontschuldigingen aan klanten die vertragingen hebben vanwege een uitval van het IT-systeem', liet een woordvoerster weten. 'We werken eraan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.' Volgens de woordvoerder zorgt de IT-storing voor veel overlast bij vluchten van British Airways wereldwijd.

Volgens British Airways is er geen bewijs dat het computerprobleem is veroorzaakt door een cyberaanval. De maatschappij gaf geen verdere details.

Passagiers meldden op sociale media grote vertragingen van vluchten aan het begin van een lang vakantieweekend in het Verenigd Koninkrijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen