Economie30 mei '17 07:03

Lingerie-ruzie in België

Auteur: Jelle Maasbach

Bij een normaal gesproken keurig Belgische familiebedrijf ligt de directie overhoop met de voormalig topman. Via de media wordt er gevochten om de te volgen koers van een lingerieketen.

Lingeriegroep Van de Velde komt nooit in het nieuws, maar deze ruzie heeft echt wat om het lijf. De ruzie speelt tussen Ignace Van Doorselaere, die tussen 2004 en 2016 CEO was, en voorzitter Herman Van de Velde. Over en weer maken ze elkaar uit voor rotte vis en dat doen ze via de media.

Bijvoorbeeld via het reactieveld onder een artikel op de website van Zakenblad De Tijd. Het leek erop dat de storm was gaan liggen, totdat een opiniestuk verscheen. De oude topman kwam met tips voor familiebedrijven (lees: tips voor zijn opvolger), met teksten als 'steun de CEO en de directie niet alleen in de raad van bestuur, maar ook in de gang' en 'Leer 'merci' zeggen aan mensen die hard voor jou vechten’. 

Beurskoers

De hele ruzie lijkt te gaan over – hoe kan het ook anders – de centen. Het bedrijf zag vorig jaar voor het eerst in 19 jaar de omzet dalen en heeft het moeilijk met de overgang naar online verkopen. Beide heren willen niet opdraaien voor de problemen en lijken elkaar nu de schuld te geven. Op de Belgische beurs doet het aandeel het niet goed. De laatste weken daalt de beurskoers, dit jaar is er al een kwart van de beurswaarde verloren gegaan.  


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen