Economie7 jun '17 06:47

Bij Amazon kun je nu ook met voedselbonnen betalen

Auteur: Jelle Maasbach

Amazon voert de strijd met Walmart (en ook met Netflix) op. Voor de streamingdienst Prime kan je nu ook betalen met voedselbonnen.

Foto: ANP
Foto: ANP

De concurrentie tussen Walmart (de grootste fysieke winkelketen van de wereld) en Amazon (de grootste onlineretailer ter wereld) is al langer gaande, maar die wordt nu via de minder bedeelden gespeeld. Amazon biedt mensen die voedselbonnen krijgen of andere overheidshulp nu een flinke korting aan op hun Prime-abonnement. Normaal betaal je 10,99 dollar per maand, maar met een voedselbon wordt dat 5,99 dollar.

Een tijd lang richtte de strijd zich op de klant met een dikke portemonnee, maar nu gaat het dus om de consument die wat minder te besteden heeft. Voor Walmart is de aandacht van Amazon voor deze groep geen goed nieuws, want het is best een lucratieve markt. Maar liefst 43 miljoen Amerikanen krijgen hulp en kunnen dus overstappen op Amazon, waardoor Walmart dus gelijk extra concurrentie krijgt.

Volgens verschillende analisten verhardt de strijd nu steeds meer. De gedachte is dat klanten niet alleen gelokt worden met een abonnement op de streamingdienst, maar mogelijk ook meer spullen aanschaffen via de website van Amazon. Beleggers van Walmart waren wat beduusd en zetten het aandeel een kleine 2 procent lager.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen