Economie7 jun '17 08:11

Tesla kopen? Dan heb je twee opties

Auteur: Jelle Maasbach

De mensen die een Model 3 hebben besteld krijgen van Tesla niet veel keuze. Je mag de kleur en de afmeting van de wielen kiezen, maar daar blijft het wel zo'n beetje bij.

Foto: ANP
Foto: ANP

Less is more, moet topman Elon Musk hebben gedacht toen hij met het optiepakket voor de Model 3 op de proppen kwam. Er zijn torenhoge verwachtingen voor het nieuwe model van de autofabrikant en die lijkt Tesla op een creatieve manier te halen. Alleen de kleur en de wielen kunnen klanten kiezen, maar meer opties zijn niet aanwezig.

Vanaf volgende maand mogen klanten hun keuze doorgeven, maar Musk gaf gisteren op een bijeenkomst voor investeerders aan dat de keuze beperkt is. Ter vergelijking: bij Model S, het populaire model, bestond het verlanglijstje naast de kleur en de wielen onder meer uit de batterij-grootte, het zonnedak, het interieur en het zelfrijdende mechanisme.

Voor Musk en zijn team worden de komende weken belangrijk. Zowel beleggers als klanten verwachten veel van het nieuwe model. Klanten willen hem op tijd hebben en beleggers verwachten dat het productiedoel wordt gehaald. In het verleden gebeurde het meer niet dan wel dat Tesla hun verkoopdoel haalde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen