Economie3 jul '17 12:03

Unilever verkoopt Unox-fabriek

Auteur: BNR Webredactie

Unilever verkoopt de vlees-, saus-, en soepfabriek in Oss waar de bekende Unox-worsten worden gemaakt aan Zwanenberg Food Group. Vakbond De Unie is bezorgd over de werkgelegenheid.

ANP
ANP

In de fabriek worden naast de producten van Unox ook producten van de merken Bertolli en Knorr gemaakt. Alle merken en recepten blijven eigendom van Unilever en Unilever blijft ook de marketing en verkoop uitvoeren. Unilever denkt met de samenwerking gebruik te kunnen maken van de 'sterke innovatiekracht' van Zwanenberg op het gebied van vlees-, vegetarische en snackproducten. Dat zal volgens Unilever leiden tot groei in deze activiteiten.

De 325 medewerkers gaan over naar Zwanenberg. Dat bedrijf verplaatst ook productie naar Oss, waardoor de werkgelegenheid bij de fabriek met 20 procent zal toenemen. 'Dat is inderdaad goed nieuws voor de Unilever-mensen, maar vervolgens maken we ons wel zorgen over de werkgelegenheid bij Zwanenberg', zegt Erwin Rog van vakbond De Unie. 'Wij horen dat er 50 procent meer productie naar de Osse fabriek gaat, maar dat de werkgelegenheid vervolgens met slechts 20 procent zal gaan stijgen, dus wij vragen ons af wat er met de rest van de werkgelegenheid gaat gebeuren.'

De overeenkomst is in eerste instantie gesloten voor tien jaar.

Gerelateerde artikelen