Economie28 jul '17 06:37

Jeff Bezos was een paar uur de rijkste

Auteur: Jelle Maasbach

Bill Gates, grondlegger van Microsoft, kan opgelucht ademhalen. Hij is nog steeds de rijkste man van de wereld, al was het heel even Jeff Bezos van Amazon.

ANP/AFP
ANP/AFP

Het waren zes onvergetelijke uren voor de oprichter van Amazon: bijna 91 miljard dollar was Jeff Bezos op papier waard en daarmee haalde hij Gates in die al een eeuwigheid op de troon zit. Bezos bracht Amazon 20 jaar geleden naar de beurs en houdt nog altijd een groot deel van de aandelen, waardoor hij zijn vermogen de afgelopen tijd zag groeien.

Juist dat aandelenbelang zorgde ervoor dat hij zijn ‘titel’ verloor, want het aandeel Amazon ging tijdens de beurshandel en vooral ook nabeurs onderuit. De omzet steeg in het vorige kwartaal weliswaar met klinkende cijfers (38 miljard dollar, een plus van 25 procent), maar de winst zakte met bijna 80 procent in (naar zo’n 200 miljoen dollar).

Amazon maakt van oudsher veel kosten om te blijven groeien, maar vorig kwartaal gaven ze wel heel veel uit. Ook zei de CFO dat er in het derde kwartaal nog meer wordt uitgegeven. Aandeelhouders vonden dat kennelijk jammer, want het aandeel ging meer dan 3 procent naar beneden. Naast Bezos raakte Amazon zelf ook wat kwijt: het viel uit de ‘Club van 500’, bedrijven met een beurswaarde van 500 miljard dollar of meer (Alphabet, Apple en Microsoft zijn er wel te vinden).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen