Economie7 aug '17 21:06

Een boomhut als vakantiehuisje

Auteur: Jolijn Mes

De verkoop van vakantiehuisjes gaat door het dak. In 2016 werden twintig procent meer huisjes verkocht dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van Nederlandse Vereniging van Makelaars.

Voor deze boomhut moet je iets verder reizen. Hij staat namelijlk in Laos. Foto: HH/Rosanna U
Voor deze boomhut moet je iets verder reizen. Hij staat namelijlk in Laos. Foto: HH/Rosanna U

Vooral bijzondere vakantiehuisjes, zoals boomhutten, zijn erg in trek. Boomhutje kopen? Dat kan. Bij vakantiemakelaar Frank van Groot: 'We zien twee soorten kopers: de emotionele koper hecht meer waarde aan het eigen gebruik en de financiële koper hecht meer waar aan het rendement.' Maar je vakantiehuisje verhuren moet wél overeenkomen met het bestemmingsplan: altijd even checken dus!

Lees ook: Vakantiehuisjes zijn booming business

Lijkt het je wat? Op dit moment is in de omgeving Zwolle een park in ontwikkeling met boomhutten, zegt Van Groot: 'Een natuurpark met bos en zandverstuivingen en waar het wild rondloopt.'

Een beperkt budget kan misschien beter een zeecontainer in een boom hangen, zegt Ewout van Voorst, eigenaar van Skywalker Adventure Builders: 'Die kun je aan de binnenkant helemaal uitvoeren zoals je wenst en aan de buitenkant eruit laten zien alsof het geen zeecontainer is.' Maar: een vergunning is niet makkelijk te bemachtigen. Misschien toch maar een boomhut in de achtertuin, dan.

Lees ook: Duitsers kopen de Zeeuwse kust op


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen