Economie11 aug '17 07:14

Beurskoers Snap keldert naar nieuw dieptepunt

Auteur: Jelle Maasbach

De oprichters van Snap probeerden aandeelhouders nog gerust te stellen, maar het hielp niets. De beurskoers ging bijna 17 procent omlaag nadat het bedrijf met de kwartaalcijfers kwam.

Foto: EPA
Foto: EPA

De sfeer zat er de afgelopen dagen juist nog goed in. De beurskoers liep wat op, aandeelhouders dachten dat het moederbedrijf van Snapchat met goede cijfers zou komen. Dat gebeurde echter niet. Het aantal dagelijkse actieve gebruikers (173 miljoen) lag lager dan verwacht en dat gold ook voor de omzet (ruim 180 miljoen dollar). Het verlies was dan wel weer meer dan verwacht en niet zo’n beetje: 443 miljoen dollar kwam Snap tekort, bijna vier keer zo veel als een jaar geleden.

Opnieuw een klap voor het aandeel, nabeurs ging er maar liefst zo’n 17 procent af. Als het aandeel vandaag ook daadwerkelijk zo’n duikvlucht maakt, sluit het op 11,50 dollar per aandeel. Net na de beursgang stond het nog even boven de 27 dollar. De oprichters, Evan Spiegel en Bobby Murphy, probeerden de boel nog te redden. Ze kwamen met een statement over hun aandelen. Al wekenlang wordt er gespeculeerd over de zogenaamde lock-up-periode. Die is afgelopen en mensen van het eerste uur kunnen nu verkopen.

De twee oprichters beloofden, om de gemoederen wat tot rust te brengen, dat ze niet gaan verkopen. Voor nu althans. 'Gegeven de speculatie rondom de lock-up-periode vind ik dat het belangrijk is om te zeggen dat Bobby en ik geen aandelen verkopen dit jaar', zegt  CEO Spiegel. 'We geloven in het langetermijnsucces.' De problemen van Snap begonnen al eerder. Toen liet zelfs een ‘vriend van het eerste uur’ het bedrijf vallen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen