Economie22 aug '17 09:42Aangepast op 22 aug '17 10:32

'Hypotheekrente dit jaar nog verder omlaag'

Auteur: BNR Webredactie

De hypotheekrente gaat dit najaar weer verder omlaag. Dat verwacht De Hypotheekshop op basis van recente ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkten. De lage rente is vooral te danken aan het beleid dat de Europese Centrale Bank (ECB) al een paar jaar voert om de economie en inflatie de eurozone te stimuleren.

Foto: ANP
Foto: ANP

Dit voorjaar veerden de rentes even op door speculaties op een mogelijke afbouw van die steunmaatregelen. Maar het lijkt alweer een stuk onwaarschijnlijker dat dit op heel korte termijn gebeurt. De gedaalde marktrente is voor veel banken al aanleiding geweest voorzichtig over te gaan tot een verlaging van hun hypotheektarieven. 'Nu het einde van de zomervakantie nadert, ligt het in de lijn der verwachting dat de komende weken meer geldverstrekkers tot verlaging zullen overgaan', denkt De Hypotheekshop.

Hypotheekadviseur

Banken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek, meent de Consumentenbond. Ze rekenen vaak onverklaarbaar hoge kosten en verplichten klanten soms om een hypotheekadviseur in te schakelen als het eigenlijk niet nodig is. 'Banken behandelen klanten met een hypotheek te vaak als een melkkoe', vindt directeur Bart Combée van de Consumentenbond. Hij wil een einde maken aan deze praktijken, onder meer door ze aan te kaarten bij de politiek en de toezichthouders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen