Economie22 aug '17 15:27Aangepast op 22 aug '17 18:08

Blokkerbaas trekt zich terug

Auteur: BNR Webredactie

Algemeen directeur Rob Heesen van winkelketen Blokker treedt per direct terug. Topman Casper Meijer van moederbedrijf Blokker Holding neemt de leiding van hem over. Hij gaat beide functies combineren.

Blokker kondigde medio mei een ingrijpende reorganisatie aan. Komend jaar sluiten honderd winkels hun deuren. Het moederbedrijf maakte daarnaast bekend dat het afscheid neemt van alle andere winkelketens, waaronder Intertoys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker.

Onder leiding van Heesen werd de huisstijl van Blokker aangepast. Ook kwam Blokker met een eigen huismerk, onder meer voor handdoeken en beddengoed. Verder werd de webshop vernieuwd. Met die ingrepen was een investering van honderd miljoen euro gemoeid, maar ze zorgden er ook voor dat de kosten structureel omlaag gingen. Volgens Heesen is de weg naar herstel door Blokker ingezet.

Paul Moers, retail-expert, heeft wel een idee waarom Heesen het veld moet ruimen: 'Het was eerst de bedoeling dat er heel veel formules onder de holding zouden hangen, maar nu is eigenlijk besloten om maar met één formule echt verder te gaan: Blokker. Waarom zou je dan een CEO voor de holding hebben en een CEO voor Blokker? Dat kost extra geld en dat bedrijf moet op de kosten letten.'
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen