Economie2 sep '17 11:34Aangepast op 2 sep '17 18:32

Eten laten bezorgen én de voedselbank ondersteunen

Auteur: Kay Rutten

Naast Thuisbezorgd, Deliveroo, Foodora en Über Eats is er nu nóg een nieuwe eten-bestelapp. Eentje met een altruïstisch randje.

Foto: HH/Peter Hilz
Foto: HH/Peter Hilz

Peeves heet de nieuwe eten-bestelapp die de strijd aan moet gaan met onder andere Thuisbezorgd. De dienst verschilt van andere bezorgdiensten omdat je tegelijkertijd de voedselbank kan ondersteunen.

Dat werkt zo: je bestelt eten bij een lokaal restaurant, via Peeves. Die sturen dan een bezorger naar je toe met je gerecht en vervolgens kun je die bezorger een pak rijst of iets anders houdbaars voor de voedselbank mee teruggeven. 'We willen de drempel om iets aan de voedselbank te doneren zo laag mogelijk maken', zegt de initiatiefnemer van Peeves, Raymond Schneider. Tegelijkertijd zitten de voedselbanken te springen om meer producten. 'De voedselbanken hebben te maken met een teruglopende stroom van producten', legt Schneider uit. 'Dat komt doordat fabrikanten die veel restproducten aan voedselbanken doneren minder verspillen, op zichzelf is dat natuurlijk goed.' Maar niet voor de voedselbanken.

Zonder winstoogmerk

De bezorgdienst heeft geen winstoogmerk. 'We roamen ongeveer vijf procent van de rekening af', legt Scheider uit. 'Daarvan gaat het merendeel naar het overeind houden van de app. De rest wordt gedoneerd aan de voedselbank.'

Peeves is nu nog alleen beschikbaar in Deventer. Vanaf december wordt de app in meer plaatsen uitgerold.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen