Economie6 sep '17 07:28Aangepast op 6 sep '17 12:40

Hudson’s Bay lijdt enorm verlies

Auteur: Jelle Maasbach

Warenhuisketen Hudson’s Bay, dat gisteren nog een winkel opende in Amsterdam, heeft het verlies flink zien oplopen. Daarmee wordt de druk op de directie ook weer opgevoerd.

Foto: ANP
Foto: ANP

In het tweede kwartaal leed het bedrijf een verlies van 200 miljoen dollar, 40 procent meer dan een jaar geleden in dezelfde periode. Hudson’s Bay moest meer investeren, onder meer in Nederland. Toch ging het ook wat minder met de verkopen, in Noord-Amerika besloot het bedrijf bijvoorbeeld om tweeduizend mensen te ontslaan. De directie heeft eerder al laten weten niet te stoppen met de buitenlandse expansie.

Lees ook: Eerste warenhuis van Hudson's Bay opent zijn deuren

Flink opschudden

Voor het eerst in de 347-jarige bedrijfsgeschiedenis besloot het bedrijf daarom om naar Europa te gaan, maar die beslissing wordt door sommige niet gewaardeerd. De winkel op het Rokin is nog niet geopend, of een oude discussie laait weer op. Activistisch aandeelhouder Jonathan Litt wil namelijk de boel daar flink opschudden. Het bedrijf moet van de beurs, de vastgoedtak moet verkocht worden (10 miljard dollar waard) en de Europese activiteiten moeten worden afgestoten.

Gerelateerde artikelen