Economie15 nov '17 18:07Aangepast op 15 nov '17 18:25

Retaildeskundige: ‘Jumbo doet het nu al beter dan AH to go’

Auteur: BNR Webredactie

Jumbo wil in navolging van Albert Heijn ook de stations in Nederland gaan veroveren. Vandaag werd de eerste vestiging geopend op het station van Eindhoven, genaamd Jumbo City. Paul Moers, retail- en merkendeskundige, vindt dat Jumbo het op sommige punten beter doet dan Albert Heijn.

(ANP ROB ENGELAAR)

Het Brabantse bedrijf is al langer bezig met het uitbreiden van het aantal winkels. Zo werden eerder de ketens van Super de Boer, C1000 en La Place overgenomen. Recent liet Jumbo weten dat het in de toekomst ook vestigingen gaat openen in België.

Concurrentie

Met de komst van Jumbo City gaat het bedrijf de concurrentie aan met de AH to go-vestigingen die al op veel plekken in Nederland te vinden zijn. Toch doet Jumbo het net wat beter dan Albert Heijn vindt retail- en merkendeskundige Paul Moers. ‘Jumbo biedt ultra verse producten aan, allemaal net wat beter dan bij concurrent Albert Heijn.’ Volgens Moers profiteert Jumbo van de ervaring dat het in de loop der jaren op dit gebied heeft opgebouwd, onder andere met La Place. Bijkomend voordeel: de supermarkt kan een hogere prijs vragen voor deze exclusieve producten.

Nog veel meer Jumbo City's

Moers verwacht niet dat het bij deze ene vestiging blijft. ‘Jumbo denkt altijd groot, niet in een paar zaakjes. Het bedrijf gaat dertig of misschien wel honderd van dit soort vestigingen neerzetten.’ Hij sluit niet uit dat we ook in winkelcentra en op universiteiten Jumbo City’s gaan tegenkomen. Zulke A-locaties kosten handen vol geld, maar Moers voorziet hierin geen problemen. ‘De omloopsnelheid is zo gigantisch hoog, dat weegt wel op tegen de hogere huur die je betaalt.’

Succes

Hij verklaart het succes van Jumbo de afgelopen jaren door te wijzen op de afwijkende aanpak van Karel van Eerd, oprichter van de supermarktketen. ‘Hij verbond niet de klant aan een formule, maar de formule aan de klant.’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen