Economie18 dec '17 09:19Aangepast op 18 dec '17 11:42

Retail maakt zich op voor feestweek

Auteur: BNR Webredactie

De omzet van de detailhandel kan de komende week zomaar voor het eerst weer op het niveau van voor de crisis belanden. Bovendien moet deze maandag garant staan voor recordverkopen van webshops.

Image
( ANP)

Voor webwinkels is het vandaag al de drukste dag, verwacht SendCloud, dat webshops helpt bij het verzenden van hun producten. Het bekeek de data van de afgelopen twee jaar en concludeert op basis daarvan dat de webwinkelverkopen alle records kunnen breken, zegt Iris Dings. Door alle verzendingen rond de feestdagen zal het aantal pakketten verdrievoudigen. Er moeten afhaalpunten bij komen om de bezorgers te ontzien.

Het is voor webshops én consumenten beter om gebruik te maken van afhaalpunten. Een bezorger kan bij zo'n centraal punt veel meer pakketjes in één keer afgeven, met als gevolg een veel hogere aflevergarantie. Iris Dings van SendCloud zegt dat het ook kan helpen als consumenten op tijd bestellen. 'Bestel uiterlijk op 21 december. Dan zit je al krap, dus bestel zo snel mogelijk.'

Duizend pakjes per dag

Verslaggever Harmen van der Veen ging langs bij het magazijn van FuturumShop, een webshop met fietsspullen. Hij volgt magazijn-medewerker Jolanda en haar collega’s.

Shoppen op zondag

Komende zondag gaan in een recordaantal gemeenten de winkels open. Zelfs in het overwegend behoorlijk christelijke Harderwijk zullen veel winkels hun deuren openen. Detailhandel Nederland verwacht dit jaar 900 miljoen extra kerstomzet en dat is volgens directeur Sander van Golberdinge mede te danken aan de gunstige timing van Eerste en Tweede Kerstdag: op maandag en dinsdag.

Voor veel gemeenten is het spreiden van de drukte een belangrijk argument om de winkels ook op zondag open te doen. 'Vanwege het parkeren, zegt Van Golberdinge. 'Je moet er niet aan denken dat iedereen alleen maar op zaterdagmiddag terecht zou kunnen. Dat is voor veel gemeenten een extra reden geweest om ook op zondag open te gaan.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen