Economie22 jan '18 08:00Aangepast op 22 jan '18 10:58

'Amerikaanse minister van Handel slecht in handel'

Auteur: Jelle Maasbach

President Trump ligt overhoop met Wilbur Ross, zijn minister van Handel. Hij noemt hem 'verschrikkelijk' in onderhandelen. Ook zou Ross tijdens meetings in slaap sukkelen.

Trump zou zo klaar met zijn collega zijn dat hij hem in aanwezigheid van anderen afbrandt. In meetings zou hij hem beledigen en aanvallen, meldt CNBC. De president zou niet onder de indruk zijn over zijn manier van onderhandelen. 'Jouw manier van handel is verschrikkelijk. Je deals zijn niet goed. Niet goed.'

Die confronterende boodschap kreeg Ross te horen waar iedereen bij zat. Al is het de vraag of de minister dat wel mee kreeg, want hij zou ook vaak in slaap vallen tijdens vergaderingen, melden mensen die betrokken zijn bij de ontmoetingen.

Oude rot in het vak

Het Witte Huis ontkent het verhaal. Zij zeggen dat Ross zich bezighoudt met staal, aluminium, intellectuele eigendommen en handel. Op die dossiers zou hij goed werk verrichten en zijn de verantwoordelijkheden juist uitgebreid. 'De president is enthousiast over de prestaties en acties die Ross zal verrichten in de toekomst.'

Ross, die dit jaar 81 kaarsjes mag uitblazen, werd rijk als investeerder. Hij herstructureerde slecht lopende bedrijven in de staal-, kolen-, telecom- en textielindustrie. De voormalig ondernemer zou op papier goed zijn voor drie miljard dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen