Economie2 mrt '18 21:49

'Investeringen in hotels naar record'

Auteur: BNR Webredactie

Investeringen in Nederlands hotelvastgoed zijn vorig jaar fors toegenomen. Uit een rapport van internationale vastgoedadviseur Savills blijkt dat beleggers een recordbedrag van 1,8 miljard uittrokken, een toename van 200 procent ten opzichte van 2016.

Exterieur van Paleis Soestdijk. Het paleis wordt omgebouwd tot hotel. De nieuwe eigenaar wil in het paleis ook tentoonstellingen en presentaties over innovatieve ontwikkelingen organiseren.
Exterieur van Paleis Soestdijk. Het paleis wordt omgebouwd tot hotel. De nieuwe eigenaar wil in het paleis ook tentoonstellingen en presentaties over innovatieve ontwikkelingen organiseren. (ANP)

De enorme stijging hangt samen met het snel toenemende aantal toeristen dat Nederland bezoekt. Dit zorgt voor stijgende kamerprijzen en omzet, waardoor hotelbeleggingen aantrekkelijker worden. Een derde van de investeringen werd overigens gedaan door Duitse beleggers en een kwart was afkomstig uit Azië.

De hoofdstad was het meest in trek. 'Amsterdam is vooral populair onder toeristen, goed voor bijna de helft van de buitenlandse bezoekers', legt Bas Wilberts van Savills Nederland uit. 'Logischerwijs zijn het aantal ontwikkelingen en het investeringsvolume daarom ook het hoogst in de regio Amsterdam, waar ongeveer 4000 kamers op de markt zullen komen in 2018 en nog eens 3000 kamers worden verwacht in de periode tot en met 2020.'

Gerelateerde artikelen