Economie31 dec '18 15:09

'Snel einde maken aan minimumprijs hotelkamers'

Auteur: BNR Webredactie

Europese regelgeving moet het ook voor Nederlandse hotels weer mogelijk maken om onder de kamerprijs van de verschillende boekingsplatforms te kunnen duiken. Dat zegt Dirk Beljaarts, de nieuwe algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland, in BNR Zakendoen. Op welke termijn de zogenoemde pariteitsclausule in Nederland wordt afgeschaft, kan Beljaarts niet zeggen.

Dat de pariteitsclausule geschrapt moet worden staat voor Beljaarts buiten kijf. 'Het is natuurlijk te gek voor woorden dat je als hotelier op je eigen website dezelfde kamer niet goedkoper kunt wegzetten. Dan forceer je eigenlijk om extra kosten te maken via zo'n platform.' Koninklijke Horeca Nederland heeft er mede voor gezorgd dat de rookruimtes pas over drie jaar moeten verdwijnen uit de Nederlandse cafés, meent Beljaarts. 'Dat in 2022 de rookruimtes verdwijnen is wel te danken aan onze lobby. Anders was het in 2020 al het geval geweest.' Koninklijke Horeca Nederland wil zijn leden ook stimuleren om hun terrassen grotendeels rookvrij te maken, maar daar komt geen wetgeving voor.

2016-06-24 14:43:35 HEILOO - Rokers in de rookruimte van Cafe de Wit, waar de rookruimte zelf ook een cafe is. ANP KOEN VAN WEEL
2016-06-24 14:43:35 HEILOO - Rokers in de rookruimte van Cafe de Wit, waar de rookruimte zelf ook een cafe is. ANP KOEN VAN WEEL (ANP)

Gerelateerde artikelen