Economie3 feb '19 13:00

'Vietnam biedt grote handelskansen'

Auteur: Jan Ad Adolfsen

Nederland is handelsland bij uitstek. Afgelopen week was er in BNR Zakendoen iedere dag een Nederlandse diplomaat in het buitenland over de handel tussen ONS land en HUN geadopteerde thuisland. Woensdag was het de beurt aan Elsbeth Akkerman, ambassadeur in Vietnam.

In Vietnam draait de economie als nooit tevoren en dus is het land ook interessant als handelspartner. En dat wordt nog interessanter als het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Vietnam wordt geratificeerd. Dat verdrag heeft vertraging opgelopen, maar staat zeker niet in de ijskast, zegt Akkerman. Ze denkt dat de ratificatie na de Europese verkiezingen in mei zal plaatsvinden. In het verdrag staan ook belangrijke afspraken over duurzaamheid en mensenrechten waar Vietnam zich aan zal moeten houden. 'Maar ook los daarvan staan deze onderwerpen volop in de belangstelling.'

Landbouw- en waterbedrijven doen het volgens Akkerman goed in Vietnam. En vanwege de steeds verdergaande verstedelijking liggen er ook grote kansen voor bedrijven die zich bezighouden met mobiliteit, stadsinrichting en gezondheidszorg.

Straatbeeld van Hanoi, Vietnam
Straatbeeld van Hanoi, Vietnam ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen