Economie14 feb '19 18:44

'Mensen met schulden moeten adempauze krijgen'

Auteur: BNR Webredactie

Schulden worden vaak nog erger gemaakt door de overheid, door een stapeling van boetes. Staatssecretaris Tamara van Ark kwam woensdag met een reeks spoedmaatregelen om dit te voorkomen. Maar deze maatregelen gaan coalitiepartijen CDA en D66 niet ver genoeg.

De partijen willen dat de overheid mensen met schulden een adempauze geeft, om te voorkomen dat ze verder in het rood raken. D66-Kamerlid Rens Raemakers: 'Minister Dekker heeft gezegd dat we dit gaan regelen. Gemeenten zeggen heel vaak: wij willen mensen helpen met schulden. Maar dan komt de Rijksoverheid met: nee dat mag niet want wij hebben een wet uit 2011 waarin dit staat. Ik vind dat die wet van 2011 niet genoeg flexibel is om rekening te houden met mensen in de schulden.'

LUISTER OOK |: Deurwaarders in de problemen, ondanks toenemende schulden

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Rechtsbescherming) en minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) luisteren mee in het callcenter tijdens een werkbezoek aan het Centraal Justitieel Incassobureau.
Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Rechtsbescherming) en minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) luisteren mee in het callcenter tijdens een werkbezoek aan het Centraal Justitieel Incassobureau. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen