Economie22 mrt '19 11:05

Rotterdamse haven klaar voor Brexit

Auteur: BNR Webredactie

De Brexit mag dan wel uitgesteld zijn, dat maakt voor de Rotterdamse haven helemaal niets uit: de mainport zegt er klaar voor te zijn. Verslaggever Martijn de Rijk is ter plaatse om die bewering te controleren en spreekt met manager External Affairs Mark Dijk.

Dijk is verantwoordelijk voor het Brexitproject en heeft in dat kader net 720 tijdelijke parkeerplaatsen gerealiseerd voor truckers die hun papieren niet in orde hebben. Uitgaande van 3000 vrachtauto's die dagelijks door de haven gaan waarvan 10 á 15 procent de papieren niet op orde heeft: 'Die gaan naar een parkeerplek om te voorkomen dat de wegen volstromen'.

ROTTERDAM - Medewerkers van Havenbedrijf Rotterdam delen flyers uit met informatie over de Brexit aan vrachtwagenchauffeurs bij de entree van de Stena terminal in de haven van Rotterdam. De folders zijn bedoeld om de chauffeurs op de hoogte te brengen van formaliteiten rond het vervoer van goederen naar Engeland. ANP ROBIN UTRECHT
ROTTERDAM - Medewerkers van Havenbedrijf Rotterdam delen flyers uit met informatie over de Brexit aan vrachtwagenchauffeurs bij de entree van de Stena terminal in de haven van Rotterdam. De folders zijn bedoeld om de chauffeurs op de hoogte te brengen van formaliteiten rond het vervoer van goederen naar Engeland. ANP ROBIN UTRECHT ( ANP)

| DOSSIER: ALLES OVER BREXIT

LUISTER OOK: A24 vergroot bereikbaarheid Haven Rotterdam


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen