Economie9 apr '19 11:20Aangepast op 31 dec '19 08:19

'Ghosn wreed behandeld door Japanse justitie'

Auteur: BNR Webredactie

Carlos Ghosn, de in opspraak geraakte oud-baas van Nissan en Renault, bijt in een zelfgemaakte videoboodschap van zich af. Hij zegt dat hij pootje is gelicht door een aantal topbestuurders bij Nissan. Zijn advocaat zegt dat Ghosn onder enorme druk wordt gezet door de Japanse justitie om hem zover te krijgen dat hij bekent.

Ghosn maakte de video vlak voordat hij opnieuw werd gearresteerd. Hij had een persconferentie aangekondigd, maar hield er blijkbaar rekening mee dat die niet door mocht gaan.  (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Ghosn maakte de video vlak voordat hij opnieuw werd gearresteerd. Hij had een persconferentie aangekondigd, maar hield er blijkbaar rekening mee dat die niet door mocht gaan. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP) (AFP)

Ghosn's advocaat heeft beroep aangetekend tegen de hernieuwde arrestatie van de voormalige Nissan-topman. Hij hoopt dat de video ertoe leidt dat zijn cliënt beter wordt behandeld. De vrouw van Ghosn is afgereisd naar Frankrijk. Ze hoopt in zijn thuisland politieke steun te krijgen voor een eerlijk proces.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen