Economie13 jun '19 13:24

'Gemeente Amsterdam snijdt zichzelf in de vingers met maatregelen toerisme'

Auteur: BNR Webredactie

De Gemeente Amsterdam moet oppassen met het doorvoeren van maatregelen om toerisme in te perken. Dat zegt Benno Leeser, president-directeur van Gassan Diamonds, de grootste diamanthandelaar van Amsterdam. Leeser merkt dat toeristen de stad steeds makkelijker links laten liggen. En dat heeft invloed op zijn verkoop. 'We hebben minder bezoekers. We missen omzet in de lage verkoopgroepen tussen de nul en vijfhonderd euro. De gemeente Amsterdam is daar verantwoordelijk voor'.

Luister het hele interview in BNR's Big Five: Benno Leeser - Gassan Diamonds

Leeser: 'Toeristen die bijvoorbeeld naar het Red Light District gaan, mogen maar met 15 personen tegelijkertijd op pad. Grotere groepen vragen ons dan om een tweede gids.' Zulk gedoe moet volgens Leeser voorkomen worden. 'Amsterdam is geen “first destination”, dus als wij niet aardig zijn, betekent dat mensen de stad sneller laten vallen.'

En dus moet de stad iets doen aan doen aan dronken Britten en brallende vrijgezellen. Volgens Leeser is het geen gek idee om goedkope vliegmaatschappijen geen landingsrechten te verlenen.

Gerelateerde artikelen