Economie9 jul '19 13:20Aangepast op 9 jul '19 13:50

Zeeman wil via forse investeringen moderniseren

Auteur: BNR Webredactie

De retailsector heeft het zwaar, maar Zeeman presteert boven de markt en zat in de plus. Hoewel Zeeman ongeveer 30 winkels zal sluiten in Nederland, denkt CEO Erik-Jan Mares aan expansie in Zuid-Europa en wil hij fors investeren, het dubbele van nu, om actueel te blijven en de concurrentie van Primark, Action, Lidl en Aldi voor te blijven.

Zeeman-CEO Erik-Jan Mares wil met investeringen Zeeman break-even en actueel houden. Zo wil hij een langetermijnstrategie aanhouden waarbij Zeeman het dubbele gaat investeren van nu. In 2018 investeerde Zeeman 23 miljoen euro.

LUISTER OOK: Zeeman laat zien hoe marketing écht werkt

Concreet gaat Zeeman investeren in e-commerce, automatisering via ICT, professionalisering en expansie buiten Nederland. En uitbreiden in Zuid-Europa, met name Spanje en Frankrijk. Daar komt eventueel nog een nieuw Zuid-Europees land bij. In Nederland worden ongeveer 30 filialen afgebouwd vanwege een slechte omzet. Het overblijvende portfolio in België en Nederland wordt gerenoveerd.

LUISTER OOK: Zeeman denkt aan de toekomst

Action, Primark en zelfs Lidl en Aldi zijn ook goedkoop textiel gaan aanbieden. Maar dat schrikt Erik-Jan Mares niet af. 'Ik ben blij als er een Action in de buurt is van ons filiaal,' zegt de CEO. 'Daar komen heel veel mensen op af die textiel kopen bij ons en de rest bij Action.'

Gerelateerde artikelen