Economie14 okt '19 17:53Aangepast op 14 okt '19 19:11

Wat hebben we aan de Nobelprijs voor de Economie?

Auteur: Kees Dorresteijn

De Nobelprijs voor de Economie is vandaag uitgereikt. Dit jaar is hij naar drie economen gegaan die onderzoek doen naar armoedebestrijding. Het is een prestigieuze titel, maar wat hebben we nou aan die Nobelprijs voor de Economie? Kees Dorresteijn zoekt het uit.

De Nobelprijs voor de economie gaat dit jaar naar drie economen die onderzoek hebben gedaan naar de bestrijding van armoede:  Esther Duflo en Abhijit Banerjee (beiden MIT) en Michael Kremer (Harvard).
De Nobelprijs voor de economie gaat dit jaar naar drie economen die onderzoek hebben gedaan naar de bestrijding van armoede: Esther Duflo en Abhijit Banerjee (beiden MIT) en Michael Kremer (Harvard). (AFP)

Die eerste Nederlandse winnaar van de Nobelprijs voor de Economie, Jan Tinbergen, wordt nog steeds gezien als de grondlegger van de economische modellen die we nog steeds gebruiken. Daarom hebben we een podcast over hem gemaakt: Tinbergen en de economie van morgen en die vind je in de BNR app, Spotify en Apple Podcast.

 Tinbergen en de economie van morgen is een podcast van BNR en ESB over de invloeden van Nobelprijs winnaar Jan Tinbergen op onze economie
Tinbergen en de economie van morgen is een podcast van BNR en ESB over de invloeden van Nobelprijs winnaar Jan Tinbergen op onze economie (BNR)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen