Economie21 okt '19 19:39

'Winkeliers Marskramer moeten Audax en Blokker in gebreke stellen'

Auteur: BNR Webredactie

Marskramerwinkeliers moeten moederbedrijf Audax onmiddellijk in gebreke stellen. Dat zegt franchise-advocaat Joop van der Heijden op BNR Nieuwsradio. De winkeliers kunnen daarbij maar beter de handen ineenslaan; de schade die Audax zou moeten vergoeden kan nog wel eens flink oplopen.

De winkeliers van de huishoudketen Marskramer zitten flink in het nauw, nu hun nieuwe eigenaar amper spullen levert. Moederbedrijf Audax zegt de situatie te betreuren en alles op alles te zetten om de tekorten op te lossen. Maar in de tussentijd staan de winkeliers met lege schappen, en moeten ze zelf stad en land afrijden om voorraden aan te vullen. Volgens Van der Heijden moeten ze daarom zo snel mogelijk de nieuwe én de oude eigenaar in gebreke stellen.

Verantwoordelijk stellen

De franchisenemers weten wat hun omzet en inkoop over een bepaalde periode is, om zo de schade goed in te kunnen schatten. En die kan fors oplopen, vermoedt Van der Heijden. 'Ik begrijp niet dat een inkoopafdeling het opeens laat afweten. Ik zou zowel Blokker als Audax verantwoordelijk willen stellen.' Haast is geboden: bij een faillissement zal de curator nooit meer de ingediende claim betalen.

ROTTERDAM - Winkelketen Blokker sluit komend jaar honderd filialen. Bij zusterbedrijf Marskramer, dat verdergaat als franchiseformule, gaan nog eens honderd eigen winkels dicht. Bij elkaar verdwijnen zo'n 1900 banen bij de winkelketens en bij moederbedrijf Blokker Holding. De onderneming liet daarnaast weten dat de ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker in de etalage worden gezet. ANP LEX VAN LIESHOUT
ROTTERDAM - Winkelketen Blokker sluit komend jaar honderd filialen. Bij zusterbedrijf Marskramer, dat verdergaat als franchiseformule, gaan nog eens honderd eigen winkels dicht. Bij elkaar verdwijnen zo'n 1900 banen bij de winkelketens en bij moederbedrijf Blokker Holding. De onderneming liet daarnaast weten dat de ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker in de etalage worden gezet. ANP LEX VAN LIESHOUT (Hollandse Hoogte / ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen