Economie8 nov '19 16:09Aangepast op 8 nov '19 18:31

Jumbo Supermarkten en HEMA gaan samenwerken in Nederland en België

Auteur: BNR Webredactie

Jumbo Supermarkten en HEMA zijn met elkaar tot een principeovereenkomst gekomen voor een commerciële samenwerking in Nederland en België. De samenwerking tussen Jumbo en HEMA komt voort uit de gedachte dat het aanbod van beide bedrijven elkaar goed aanvult. Ook een mogelijk co-sponsorschap door HEMA van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma is onderwerp van de lopende gesprekken. Dat melden beide bedrijven in een gezamenlijk persbericht.

Dat er nog gesproken wordt over een principeovereenkomst 'is vrij gebruikelijk', zegt Rupert Parker Brady, retaildeskundige van Retaildenkers. Omdat er nog gesproken moet worden over heel wat details. Bijvoorbeeld juridische zaken en hoe de winkels zich manifesteren in de verschillende supermarkten en wie de kosten betaalt voor promotie. Alle Jip en Janneke-artikelen van Hema gaan we straks misschien ook bij Jumbo zien en wie weet gaan we straks ook heel wat bekende Jumbo-merken bij Hema zien. Ook de food service van Jumbo, La Place, kan onderdeel uitmaken van de overeenkomst. 'Ik denk dat we in het eerste kwartaal van 2020 al stappen gaan zien', zegt Parker Brady.

Ook een mogelijk co-sponsorschap door HEMA van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma is onderwerp van de lopende gesprekken.
Ook een mogelijk co-sponsorschap door HEMA van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma is onderwerp van de lopende gesprekken. ( EPA JAVIER LIZON)

Het doel hiervan is om de marktpositie van beide bedrijven verder te verbeteren. Dit kan onder andere door het versterken van elkaars winkelnetwerk en door HEMA artikelen via de supermarkten van Jumbo te verkopen. Jumbo kondigde op dinsdag nog de eerste Jumbo-winkel in België aan.

De opening van Jumbo Foodmarkt. In deze winkel komen Jumbo en La Place samen.
De opening van Jumbo Foodmarkt. In deze winkel komen Jumbo en La Place samen. (ANP SANDER KONING)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen