Economie29 nov '19 08:31Aangepast op 29 nov '19 09:44

‘Kwart van de producten duurder tijdens Black Friday'

Auteur: BNR Webredactie

Black Friday staat vooral bekend om winkeliers die ons om de oren slaan met aanbiedingen. Toch is een groot aantal producten juist een stuk duurder als je ze vandaag bestelt. Dat blijkt uit een inventarisatie van Omnia Retail op verzoek van BNR.

Bij een kwart van de producten wordt de prijs tijdens Black Friday of in de weken ervoor omhoog gegooid. ‘Dat doen winkeliers om de marges op peil te houden. Maar ook om de kortingen die ze geven extra uit te vergroten’, zegt Sander Roose, oprichter en CEO van Omnia Retail. ‘Als een televisie in de aanbieding is en je maakt de andere duurder dan lijkt het prijsverschil groter.’

Echte, maar niet de beste kortingen

Winkeliers verhogen de prijs zodat ze op andere producten korting kunnen geven. En hoewel die kortingen dus vaak echt zijn, hoeven ze niet per se beter te zijn dan de rest van het jaar. ‘Veel promoties zijn scherp, maar niet scherper dan normaal. Soms zijn producten op andere momenten in het jaar goedkoper.’ Desondanks kun je ook met Black Friday soms honderden euro’s besparen. ‘Het loont om een paar minuten van je tijd door te brengen op wat vergelijkingssites. Dan weet je of je wel echt de beste korting te pakken hebt’, aldus Roose.

Lees ook: Black Friday: korting is hetzelfde maar wel meer aanbiedingen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen