Economie8 jan '20 10:14Aangepast op 8 jan '20 14:12

Veel Sandd-medewerkers verliezen baan bij postfusie

Auteur: BNR Webredactie

De aanstaande postfusie tussen PostNL en Sandd bezorgt PostNL een lastige puzzel als het gaat om het in elkaar schuiven van de werkroosters van personeel van beide bedrijven. Dat bevestigde PostNL na berichtgeving van de NOS dat duizenden werknemers van Sandd ervoor kiezen niet mee over te gaan. Zij kunnen zich onder meer niet vinden in de nieuwe werkroosters of werkwijze.

Directeur Postbedrijf Resi Becker van PostNL zegt beloofd te hebben 11.000 postbezorgers een baan aan te bieden: 'Daar gaan nu duizenden bezorgers op in'. Becker zegt exacte cijfers van aantallen overstappers niet te kunnen geven: 'We zijn volop bezig met het proces, we zijn in gesprek met medewerkers op een aantal locaties en dat wil ik goed afmaken'.

Volgens de NOS verliest het leeuwendeel van de Sandd-medewerkers zijn baan. Behalve om postbezorgers voor wie een baangarantie geldt, gaat het dan ook om medewerkers van het hoofdkantoor en postsorteerders. Ook voor personeel dat voor franchisenemers van Sandd werkt valt het doek. Over de mismatch tussen nieuwe roosters of werkwijzen zegt Beckers dat PostNL door verschillende bedrijven benaderd wordt die in contact willen komen met Sandd-bezorgers omdat ze werk voor hen hebben. 'Vandaar dat we binnenkort een banenmarkt organiseren waar medewerkers naartoe kunnen voor werk buiten PostNL', zegt Becker.

Luister ook | PostNL krijgt alsnog toestemming voor overname Sandd

PostNL benadrukt dat het circa 11.000 postbezorgers van Sandd een baan beloofde. Die belofte geldt echter niet voor de 1.800 medewerkers ondersteunend personeel zoals chauffeurs, kantoormedewerkers en postsorteerders. Deze krijgen wel voorrang wanneer ze solliciteren op een baan bij PostNL, maar veel werknemers zien de nieuwe woon-werkafstand niet zitten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen