Economie14 jan '20 08:09Aangepast op 28 jun '22 10:06

Groningen steekt tientallen miljoenen in leefbaarheid

Auteur: BNR Webredactie

Na jaren vol scheuren en verzakkingen wil Groningen niet langer de provincie zijn die op instorten staat. Het Nationaal Programma Groningen heeft liefst honderd miljoen euro beschikbaar gesteld om de leefbaarheid en economie te stimuleren.

Image
( ANP)

De Groningers mogen zelf ideeën insturen om te bepalen hoe de toekomst van Noord-Nederland eruit moet zien. Het geld is niet bedoeld om de aardbevingsschade te verhelpen. 'Dit geld is specifiek bedoeld om heel erg naar de toekomst te kijken. De veroorzaker noet alles betalen wat met de schade te maken heeft, dus daar spelen de NAM en de staat een rol in', zegt Siem Jansen, directeur van Nationaal Programma Groningen.

Luister ook | Groningen Airport streeft naar verdubbeling passagiers

Toerisme en Onderwijs

Het geld moet vooral zorgen voor een groeispurt van de Groningse economie. 'Wat ik hoop is dat hier een aantal projecten uit voortkomt waar Groningers trots op zullen zijn en waar wij een verschil in kunnen maken. Dat zou kunnen gaan om projecten waarin we extra aantrekkingskracht creëren voor het toerisme of misschien projecten op het terrein van onderwijs, want dat is een belangrijk onderdeel om ons economisch verder te kunnen ontwikkelen', zegt Jansen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen