Economie14 jan '20 15:16Aangepast op 14 jan '20 18:46

KPN houdt merknaam XS4ALL toch in stand

Auteur: BNR Webredactie

KPN laat XS4ALL als merk toch voortbestaan. In december bepaalde de Ondernemingskamer nog dat het telecombedrijf XS4ALL mag opheffen, maar dat is nu niet meer aan de orde. Het telecombedrijf heeft tot het behoud van XS4ALL besloten naar aanleiding van alle ophef bij klanten en medewerkers over de voorgenomen opheffing van de internetprovider.

Annemiek Stijl, woordvoerder van de ondernemingsraad van XS4ALL, was verbaasd toen ze het nieuws hoorde.

( ANP)

Volgens een woordvoerder van KPN blijft het streven om de techniek en organisatie achter XS4ALL te integreren binnen KPN. Maar de dienstverlening aan klanten verandert voorlopig niet. Klanten van XS4ALL zullen daarbij zoveel mogelijk door dezelfde medewerkers geholpen worden.

Luister ook | KPN mg XS4ALL opheffen

XS4ALL werd in 1993 opgericht door een groep hackers. Vijf jaar later kocht KPN het bedrijf, maar XS4ALL bleef als apart merk bestaan. Het onderscheidde zich onder meer door zich in te zetten voor online privacy. KPN wil dat de honderdduizenden klanten overstappen naar het hoofdmerk. Boze klanten hebben al een alternatieve provider opgezet, Freedom Internet.

Luister ook | Freedom Internet kan niet zomaar verkocht worden

Na een onverwacht succesvolle crowdfunding zag Freedom Internet in november het levenslicht. Het moest een alternatief worden voor het door KPN op te heffen XS4ALL. Mocht in de toekomst een grote partij een overname willen doen, 'dan kan dat niet zomaar', was het idee.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen