Economie18 feb '20 13:18Aangepast op 18 feb '20 14:08

Blokker trekt zich terug uit België en Luxemburg

Auteur: BNR Webredactie

Winkelketen Blokker trekt zich terug uit België en Luxemburg en gaat zich volledig richten op de Nederlandse markt. Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, verkoopt zijn Belgische en Luxemburgse filialen aan de Dutch Retail Groep.

Die wil de winkels voortzetten als discountketen onder de naam Mega World. Blokker is sinds 1977 actief bij de zuiderburen en heeft er 123 eigen winkels, een webshop en circa 670 medewerkers. Wat de aankondiging precies betekent voor de werkgelegenheid is nog niet duidelijk. Er zijn daarnaast geen financiële details naar buiten gebracht.

Luister ook | Topman Witteveen koopt Blokker van familie, krijgt zak geld mee

Blokker was sinds 1977 actief bij de zuiderburen. De laatste jaren liepen de resultaten er duidelijk terug. 'Ondanks vele maatregelen en interventies zijn we er niet in geslaagd om deze ontwikkelingen te keren. Ongewijzigd verder gaan was door de opgelopen verliezen niet mogelijk en ingrijpende maatregelen waren onvermijdelijk', erkent topman Michiel Witteveen van het moederbedrijf van Blokker.

Winstgevend

Witteveen stelde in december nog dat Blokker eind 2021 weer een winstgevend bedrijf moet zijn. Hij zei in een interview in De Telegraaf dat er in Nederland geen winkels zullen verdwijnen. België was volgens hem wel een probleem. Daarom zouden de zaken daar begin dit jaar worden geëvalueerd. Belgische vakbonden vreesden al dat er veel winkels en banen zouden verdwijnen.

Luister ook | Blokker over drie jaar naar de beurs

Via een eerdere ondernemingsraad van Blokker België hadden ze begrepen dat slechts acht Belgische en Luxemburgse filialen winstgevend waren. Blokker telt in Nederland 350 eigen filialen en 75 franchisewinkels. Daar werken ruim 5.000 werknemers.

(ANP Sander Koning)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen