Economie18 feb '20 16:23

Topman Blokker: Verloren van Action en Casa

Auteur: BNR Webredactie

'We hebben in België de afgelopen jaren de strijd verloren van onder andere Action en Casa', zegt directeur Michiel Witteveen van Mirage Retail Group waar de Nederlandse Blokker-winkels onder vallen. De 123 winkels van Blokker in België worden verkocht aan de Dutch Retail Groep van ondernemer Dirk Bron. Hij zal de winkels omvormen tot discount-winkels onder de naam Mega World. Alle medewerkers blijven in dienst van het nieuwe bedrijf.

Michiel Witteveen, de topman van Blokker
Michiel Witteveen, de topman van Blokker ( ANP Robin van Lonkhuijsen)

Luister ook | Blokker trekt zich terug uit België en Luxemburg

Verloren van Action en Casa

Witteveen noemt verkoop 'de beste oplossing voor alle partijen, ook voor de zevenhonderd man die wij in dienst hebben in België. Het ging niet goed met Blokker België. We hebben de afgelopen jaren de strijd verloren van onder andere Action en Casa, daar is niet adequaat op ingespeeld'. Witteveen zegt ook een slag te hebben gemist op IT-gebied, en niet snel genoeg te hebben ingespeeld op een veranderende markt: 'We hebben vorig jaar veel initiatieven genomen om dat tij te keren en dat is niet gelukt'.

Blokker België buiten het schip gevallen

'Er is bij Blokker veel gebeurd de afgelopen vijf jaar, Blokker België is daar buiten het schip gevallen', zegt Witteveen. Volgens de topman speelt ook het winkelgedrag van de Belgische consument een rol. Anders dan Nederlanders zijn Belgen minder kritisch ten aanzien van de prijs. desgevraagd zegt Witteveen dat Blokker het in Nederland zeker gaat redden. Blokker telt in Nederland 350 eigen filialen en 75 franchisewinkels. Daar werken ruim 5000 werknemers.

Luister ook | Topman Witteveen koopt Blokker van familie, krijgt zak geld mee


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen