Economie6 mrt '20 08:36

Accel: verbeterde cijfers over 2019

Auteur: BNR Webredactie

Fietsproducent Accel presenteert over 2019 verbeterde cijfers: de omzet steeg met 7,5 procent, de winst voor belasting en de rente zitten ook in de lift. Opmerkelijk is dat het bedrijf toekomst ziet in de privé-lease van fietsen. 'We richten ons op zowel private lease en op zakelijk leasen', zegt CEO Tom Anbeek van Accel.

Volgens Anbeek is de zakelijke lease in Duitsland en België nóg succesvoller dan in Nederland doordat bedrijven en werknemers daar allerlei belastingvoordelen genieten: 'Daar zetten we op in, we verwachten dat het in Nederland ook op die manier gaat werken'.

Inzetten op elektrisch fietsen

De verkoop verliep in de tweede helft van 2019 overigens minder goed dan verwacht: 'We dachten meer producten te kunnen verkopen, niet alle producten waren beschikbaar en een aantal innovaties zijn vertraagd en doorgeschoven naar 2020'. Ook nam Accel afscheid van de verliesgevende activiteiten in de VS. Een andere trend waar Accel op inzet is elektrisch fietsen. Anbeek heeft hiervoor drie redenen: 'De elektrificatie als trend, veel investeringen in infrastructuur en ten slotte de vele belastingvoordelen'.

( ANP Bart Maat )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen