Economie19 mrt '20 16:29

Bedrijven krijgen uitstel aflossing

Auteur: BNR Webredactie

Banken zijn vastbesloten om in deze crisis de oplossing te zijn, en niet het probleem. Ze gaan bedrijven helpen, onder meer door een half jaar uitstel te geven voor aflossingen op lopende leningen. 'Het gaat om een substantiële groep uit het mkb', zegt voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Entree van de Nederlandse Vereniging van Banken in Amsterdam
Entree van de Nederlandse Vereniging van Banken in Amsterdam ( ANP Lex van Lieshout)

Maximaal 2,5 miljoen

Volgens Buijink gaat het om ondernemingen met een financieringsbehoefte van maximaal 2,5 miljoen euro die in de kern gezond zijn. De banken hebben daar voldoende buffer voor, zegt hij, 'Daar hebben we sinds de vorige crisis aan gewerkt, we mogen de reële economie niet in elkaar laten klappen.' De banken krijgen daartoe volgens hem voldoende ruimte van de ECB en DNB.

Dossier | Coronavirus

Vele miljarden erbij

Buijink vindt het lastig te zeggen om hoeveel miljard het precies gaat. Het zijn er volgens hem 'vele miljarden', en die komen bovenop het enorme steunpakket van het kabinet. 'Daar sluiten wij met deze regeling op aan. Dat is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.' Hij denkt dat die 2,5 miljoen eventueel verruimd kan worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen