Economie24 mrt '20 18:03

Unilever: honderden miljoenen voor mens, eten en zeep

Auteur: BNR Webredactie

Unilever maakt honderden miljoenen vrij om het coronavirus te bestrijden. Dat maakte het concern vandaag bekend. Hanneke Faber is verantwoordelijk voor de voedingsmiddelen van Unilever en vertelt hoe het geld verdeeld wordt over mens, eten en zeep.

Lees ook | Liveblog Coronavirus

100 miljoen

Zo'n 100 miljoen euro besteedt Unilever aan schenkingen in de vorm van producten. Het levert de eerste levensbehoeften voor een deel aan het Word Economic Forum dat het beste weet waar de nood het hoogst is. De producten worden onder meer geleverd aan voedselbanken wereldwijd.

500 miljoen

Daarnaast trekt de multinational 500 miljoen euro uit om de kasstroom van kwetsbare leveranciers en klanten in stand te houden. Klanten krijgen uitstel van betaling en betalingen aan leverancier lopen gewoon door.

Luister ook | Unilever maakt geen gebruik van corona-lening

Nog veel meer miljoenen

Alle medewerkers van Unilever krijgen drie maanden zekerheid over hun inkomen. Of je nu tijdelijk of vast in dienst bent, je krijgt drie maanden doorbetaald. Het gaat bijvoorbeeld om de vele tienduizenden medewerkers die wereldwijd aan de horeca verkopen en nu niets te doen hebben.

Dossier | Coronavirus

Unilever is sterk

Volgens Faber is Unlever in gelukkige positie dat het een concern is met een sterke kasstroom. 'Het minste wat we daarom kunnen doen is zorgen voor mensen, eten en zeep. Unilever ziet de inkomsten aan de consumentenkant wel stijgen, maar dat weegt helaas niet op tegen de min die we zien aan de kant van de horeca', zegt Faber. Wereldwijd heeft Unilever meer dan 500 fabrieken. Daar is alles nog onder controle, maar Faber maakt zich wel zorgen over de bezettingsgraad als er nog meer medewerkers ziek worden.

Gerelateerde artikelen