Economie23 mrt '20 14:29

Internationaal ondernemen in tijden van Corona

Auteur: BNR Webredactie

De echte ondernemer is altijd op zoek naar kansen en die liggen niet alleen in eigen land. In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken struint de RVO het hele jaar veelbelovende plaatsen voor ondernemers af. Alleen, op dit moment is zakendoen over de grens vanwege corona erg ingewikkeld: grenzen gaan dicht en elk land neemt eigen maatregelen.

Dossier | Coronavirus

Veel vragen aan RVO

Directeur Internationale Programma’s Tjerk Opmeer van RVO zegt dat er veel vragen bij RVO binnenkomen: 'Hoe om te gaan met toeleveranciers, voorraden, de verschillende maatregelen in de verschillende landen, zorg over personeel in het buitenland of buitenlandse personeel hier dat weer vertrekt. Er leven veel vragen in deze ingewikkelde tijden'.

Lees ook | Liveblog Coronavirus

Check je keten

Opmeer adviseert bedrijven goed te kijken hoe hun ketens eruit zien en waar hun producten vandaan komen. Op de website heeft RVO een overzicht gemaakt van de maatregelen die de verschillende landen hebben genomen en Q & A's over waar je welke informatie kunt vinden. Een veelgestelde vraag gaat over de steunmaatregelen. Daarover zegt Opmeer: 'Een Nederlandse ondernemer in het buitenland kan in principe gebruik maken van de Nederlandse steunmaatregelen'. Ook wijst Opmeer op de site higherlevel.nl waar ondernemers met elkaar in gesprek gaan en elkaar adviezen geven.

Gerelateerde artikelen