Economie30 mrt '20 07:24

Online shoppen populair, grote verschillen per sector

Auteur: BNR Webredactie

Nu steeds meer winkels dicht zijn, wordt er meer online geshopt. Maar de verschillen per sector zijn groot, zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. Alles wat met persoonlijke verzorging te maken heeft gaat soms wel vijf keer over de kop en ook de dagelijkse boodschappen zijn online populair.

Schoenen kopen op een website.
Schoenen kopen op een website. (ANP / Koen van Weel )

Minder hard gaat het bij reizen en alles wat met vakanties te maken heeft: daar is sprake van een volstrekte vraaguitval. Ook is er iets verminderde vraag naar kleding en schoenen, zegt Jongen. 'Vervangingsproducten worden nog wel verkocht, maar men is even wat minder toe aan mode-artikelen. wat minder hard, maar verwachting is dat dat gaat aantrekken,als mensen zich na een paar weken ook wel eens willen belonen voor het goede gedrag van het thuiszitten.'

Lees ook | Liveblog Coronavirus

Meer succes hebben bijvoorbeeld sportartikelen, fietsartikelen, alles wat met tuin, bloemen en doe-het-zelf en meubels te maken heeft, met groeipercentages van 30 tot 60 procent, zegt Jongen. Binnen Europa blijken de verschillen niet erg groot, ondanks de verschillen in beleid ten aanzien van het coronavirus. 'Je ziet wel wat verschillen, maar overal zijn producten in trek die als essentieel worden beschouwd: alles wat te maken heeft met thuis leven, je goed en gezond voelen te maken heeft. En ook thuiswerken is zo'n categorie.

Luister ook | Je eigen haar knippen met een online kapper


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen