Economie1 apr '20 12:24Aangepast op 1 apr '20 14:54

Recreatiebranche in lichte verwarring door 'dubbele boodschap'

Auteur: BNR Webredactie

Mark Rutte zei het tot drie keer toe nadrukkelijk in de camera gisteren: maakt geen plannen voor de mei-vakantie. Want ook na 28 april gaat het sociale leven nog niet direct weer los. 't Kwam niet helemaal onverwacht. Maar Geert Dijks van de branche-vereniging Hiswa-Recron stond er toch wel van te kijken.

Campingbezoekers in de zon
Campingbezoekers in de zon ( ANP / Rob Engelaar)

Het is een dubbele boodschap, zegt Dijks. 'We hadden het wel een beetje zien aankomen. Er speelde in sommige veiligheidsregio's al eerder een complete lockdown. Maar de boodschap is nu: vakantieparken mogen openblijven, maar ga niet boeken voor Pasen en de meivakantie. En daar moeten we nu chocola van maken.' De steunmaatregelen van het kabinet zijn volgens Dijks niet voldoende: ondernemers in deze sector vallen in sommige gevallen buiten de boot.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Het is niet anders en het is ook voor Hiswa-Recron zaak om zijn verwantwoordelijkheid te nemen, zegt Dijks. 'Veiligheid gaat voor alles. Veel mensen staan te springen om lekker naar buiten te gaan en ook de kinderen willen eruit. Ik denk dat heel veel mensen nu de deuren gaan sluiten, maar er zijn ook bedrijven die in overleg met de veiligheidsregio heel veel hebben geïnvesteerd in veiligheid. Ze kunnen onder strikte voorwaarden openblijven.'

Luister ook | Recron wil aan tafel bij stikstofooverleg


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen