Economie2 apr '20 13:41Aangepast op 23 apr '20 10:33

Unilever: Lockdowns bemoeilijken voedselproductie

Auteur: BNR Webredactie

De crisis stuwt weliswaar de supermarktomzetten, dankzij de lockdowns heeft ook Unilever het zwaar, zegt Hanneke Faber, president Global Foods & Refreshment bij Unilever. De voedselproductie staat in landen als India onder druk.

Dossier: CEO's over de Coronacrisis

Compensatie

Hoewel supermarkten een goede omzet draaien in deze coronacrisis, heeft ook Unilever het zwaar, zegt Faber, 'Buiten de deur eten is voor ons een grote business en dat is er nu niet meer bij. Hoewel de supermarkten een hoge omzet draaien compenseert het niet volledig.'

Moeilijke toekomst

Ook in het buitenland merkt Faber de invloed van de coronacrisis op de voedselindustrie. 'Als je kijkt naar een grote markt als India is het gewoon ontzettend moeilijk om voedsel te produceren en om het van A naar B te krijgen.' Als deze lockdowns langer gaan duren dan drie maanden gaat het volgens Faber moeilijk worden. 'We moeten nu herevalueren om onze werknemers in dienst te houden.'

Lees ook | De coronaliveblog van BNR

Exterieur Unilever in Rotterdam
Exterieur Unilever in Rotterdam (ANP Robin Utrecht)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen