Economie3 apr '20 17:18Aangepast op 3 apr '20 18:47

Hoekstra houdt gesprekken over noodsteun KLM in binnenkamers

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse en de Franse overheid staan voor 6 miljard euro garant aan noodleningen voor KLM en Air France. Dat melden anonieme bronnen aan persbureau Reuters, maar Hoekstra wil er nog niets over kwijt en houdt de informatie liever nog even in de 'binnenkamers.'

Volgens het persbureau zou Air France 4 miljard euro aan noodleningen krijgen, waarvoor de Frans overheid garant staat. KLM zou met hulp van Den Haag twee miljard euro kunnen ontvangen. Er wordt volgens Hoekstra door Nederland en Frankrijk 'een hele serieuze poging' gedaan om Air France-KLM door deze moeilijke tijd heen te helpen. Maar veel wil de minister nog niet kwijt over de mogelijke miljardensteun.

Luister ook | 'Alles op alles om Air France-KLM overeind te houden'

'Er zijn allerlei manieren om bedrijven te helpen. Ik vind het verstandig om die gesprekken echt te hebben in de binnenkamer. Het is waar dat er bij KLM en Air France echt iets aan de hand is. Ik geloof dat 95% van de vloot aan de grond staat. Dus die sector en deze onderneming is buitengewoon zwaar getroffen en is ook van vitaal belang voor de Nederlandse economie', aldus Hoekstra.

Den Haag - Minister Wopke Hoekstra van Financiën (CDA) bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad.
Den Haag - Minister Wopke Hoekstra van Financiën (CDA) bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen