Economie14 apr '20 10:07Aangepast op 14 apr '20 15:37

Bollenvelden verliezen kleur om toeristen weg te houden

Auteur: BNR Webredactie

Niets werkte om bezoekers uit de Bollenstreek weg te houden. Om de uitbraak van het coronavirus te voorkomen wordt er daarom gegrepen naar een uiterst redmiddel: het koppen van bloemen, waardoor de aantrekkelijke kleur uit de bollenvelden verdwijnt.

Ook teler Simon Pennings uit Noordwijkerhout is inmiddels begonnen met het koppen van bloemen, uit verbazing en boosheid over de 'onnozelheid' van mensen die toch massaal naar de bollenvelden komen. 'Het zijn allemaal tulpen. Tussen de grote gele velden zit een stuk rood. Dat gaan we koppen, zodat je de kleurschakering kwijt bent. Dan is het minder aantrekkelijk om daar een selfie of een foto van te maken: voor zo'n blok geel kun je ook in een veld met koolzaad gaan staan.'

Het tulpenveld van Simon Pennings uit Noordwijkerhout
Het tulpenveld van Simon Pennings uit Noordwijkerhout (Thomas Schuurman )

Om kwart over twaalf is in Zakendoen Bart Siemerink, directeur van de Keukenhof, te gast. Hij vertelt hoe voor het eerst in de geschiedenis de Keukenhof dit jaar niet open gaat. Een heel jaar voorbereiding voor niks. Of toch niet helemaal? Om kwart over twaalf dus in Zakendoen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen