Economie16 apr '20 18:11Aangepast op 16 apr '20 21:40

Havenbedrijf Rotterdam vreest krimp van 20 procent

Auteur: BNR Webredactie

De Haven van Rotterdam heeft het zwaar. Er komen veel minder containers binnen. CEO Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdamse denkt aan tien tot twintig procent krimp over het hele jaar. 'Dit hadden we nooit gedacht', zegt Castelein tegen verslaggever Harmen van der Veen.

Luister ook | Rotterdamse haven draait goed. Nog wel...

10 tot 20 procent krimp

Volgens Castelein maakt iedereen in de haven zich zorgen over de continuïteit en de investeringsprogramma's. 'We proberen met alle bedrijven tweemaal per week de hele afhandeling van goederen in kaart te brengen om de zwakke schakels te vinden. We moeten ervoor zorgen dat die afhandeling normaal en efficiënt kan plaatsvinden. Het serviceniveau van de Rotterdamse haven is nog steeds zoals we dat gewend zijn, alleen met minder scheepsbewegingen en minder volumes', zegt Castelein die benadrukt hoezeer de haven van vitaal belang is voor Nederland.

Weliswaar voorspelt Castelein een mogelijke krimp van tien á twintig procent, hij wijst erop dat het havenbedrijf een gezond bedrijf is met een goede kaspositie en een sterke positie bij banken.

Luister ook | Chinese containers komen alweer hierheen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen